top of page

Tip van Tessa #1 • Schatzoeken in kringloopwinkels

Klinkt goed, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Hieronder geef ik alvast 5 tips voor als je zelf op pad gaat.


Tip 01 | Begin bij het begin. In het begin wist ik zelf weinig en kocht ik veel zonder enige kennis. Want toen ik begon met schatzoeken hadden we nog geen telefoontjes met internet en mocht ik maximaal een half uur achter de computer om te internetten van mijn moeder. #hetGoedEmmen bestaat namelijk al sinds 1995!

Nu let ik op materialen, fabrikanten, trends, kwaliteit en verkoopbaarheid. Hou je het zelf, dan kun je de verkoopbaarheid vergeten. Neem de tijd, wees geïnteresseerd, dan komt de rest vanzelf.


Tip 02 | Loop twee rondjes! Ik doe dit zelf altijd, dit zorgt er automatisch voor dat het een lange aangelegenheid wordt, maar dat terzijde. Geloof me maar, sommige schatten zie je niet meteen.


Tip 03 | Zie je iets waarvan je denkt “dat is mooi” Denk dan niet te lang, loop vooral niet weg en stop het in je karretje. Er zijn meer kapers op de kust en terugleggen kan altijd nog toch?


Tip 04 | Bekijk stellingen ook vanaf de andere kant als dat mogelijk is, want dan zie je veel meer! Neem dan ook eens de moeite om ergens tussen te kijken, bovenop die plank of juist helemaal onderop.


Tip 05 | - Kijk goed naar eventuele schade. In sommige gevallen is het niet zo erg, het is te mooi om te laten staan en de schade valt niet op. In andere gevallen doet het afbreuk aan het item. Dit kun je het beste zelf beoordelen. En let op! Doe dit voordat je betaald hebt.


Doe er je voordeel mee, want het is zo leuk en vooral verslavend.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Messing

bottom of page